Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Min son mår dåligt hos sin pappa. Hur får jag hem honom?

Sonen som blir 11år snart flyttade till pappan för 3,5år sen för han ville detta och jag och pappan tog beslutet att det va okej. Nu vet sonen inte vart han vill bo, jag tror att vi som föräldrar gjorde ett stort misstag att låta han flytta då han blev separerad från sin lillasyster. Nu mår båda våra barn dåligt och saknar varandra. Jag vill att sonen flyttar tillbaka till mig och sin syster men pappan säger nej, då ses vi i domstolen. Hur kan jag göra? Pappan har nytt barn med sin sambo och sonen får inte den uppmärksamhet han vill ha enligt sonen själv. Jag vill inget hellre att sonen flyttar tillbaka då jag ser att han och hans syster behöver varandra och mår dåligt.

Hej och tack för din fråga,

Eftersom pappan inte vill nå en frivillig överenskommelse med dig rörande er sons boende, har du möjlighet att väcka talan om boende i tingsrätten. Tingsrätten kommer då att besluta hos vem av er sonen ska bo. Det är även möjligt att Tingsrätten beslutar om växelvis boende. För beslut om växelvis boende krävs dock att du och pappan har gemensam vårdnad om er son, bor förhållandevis nära varandra samt att rätten bedömer att ni i framtiden kommer att ha god samarbetsförmåga.

Talan om er sons boende väcker du vid tingsrätten i den ort där din son är folkbokförd.  Tingsrättens beslut/dom blir juridisk bindande för både dig och pappan. Det är din sons bästa som skall vara avgörande vid frågor avseende vårdnad, boende och umgänge.

Våra advokater och jurister på Advokatbyrå Zeijersborger och Co anlitas regelbundet som juridiska ombud och kan biträda dig genom hela domstolsprocessen samt i kontakter med motpart och myndigheter. Kontakta oss gärna för att boka in ett kostnadsfritt inledande möte.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online