Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Vad kan jag göra om skolan sätter betyg utifrån felaktiga grunder?

Datum: 26/10/2021

Hej!

Jag har dokumenterade bevis på att två gymnasieskolor i min kommun bryter mot Sveriges skollag. Det gäller en skola där kunskaps- och betygskraven överstiger de nationella samt en skola där kunskapskraven i flertalet kurser inte uppfylls och där man således sätter betyg utifrån otillräckliga grunder. Jag upplever att jag bedömts orättvist utifrån detta och undrar nu om det är möjligt att gå vidare och göra en anmälan?

Hej och tack för din fråga!

Det är skolinspektionen som har ansvaret att se över så att skolorna följer vad som står i skollagen. Om man misstänker att en skola bryter mot skollagen kan man göra en anmälan hos skolinspektionen, de utreder sedan vidare om så är fallet. Anmälan kan du göra på skolinspektionens hemsida.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co.

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.