Vad krävs för att min släkt från Egypten ska komma och hälsa på mig i Sverige?

Hej,

Vad krävs för att min släkt från Egypten ska kunna komma och hälsa på mig i Sverige?

Hej och tack för din fråga,

Ett visum är ett tillstånd för att resa in och uppehålla sig i ett land under en kortare period. Ett visum kan behövas då personer från ett land utanför EU ska besöka någon i Sverige. På regeringskansliets hemsida finns en lista över de länder vars medborgare behöver visum för inresa i Sverige. Egypten utgör ett av dessa länder.

Den som önskar att bjuda in en släkting till Sverige behöver fylla i en inbjudningsblankett som senare skickas till släktingen. Släktingen lämnar sedermera in inbjudningsblanketten till en svensk ambassad eller generalkonsulat tillsammans med en ansökan om visum. Inbjudningsblanketter finns tillgängliga på Migrationsverkets hemsida.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.