Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Vad ska man göra för att få tillbaka sitt pass från Migrationsverket?

Datum: 26/10/2021

Hej,

Min pojkvän har ansökt om svenskt medborgarskap. Migrationsverket håller på och handlägger ärendet men det tar så lång tid. Min pojkvän behöver därför få ut sitt pass under handläggningstiden. Vi har skrivit en begäran om att få tillbaka det men nu har det gått två veckor och det har inte kommit något pass.

Vad ska man göra för att få tillbaka passet från Migrationsverket?

Hej och tack för din fråga,

Migrationsverket brukar skicka ut passet inom 15 arbetsdagar. Det som kan rekommenderas är att vänta några dagar till och därefter kontakta Migrationsverket för att se om begäran om utlämnande av pass har kommit fram.

Migrationsverket måste ha passet i original för att kunna hantera ansökan om medborgarskap. Migrationsverket kan skicka tillbaka passet under handläggningen av ansökan för de fall att man behöver det själv. Då får man skicka en begäran om att få ut sitt pass. Man kan fylla i ett formulär på Migrationsverkets hemsida. Migrationsverket brukar då skicka ut passet inom 15 arbetsdagar efter att man skickat in begäran.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.