Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Varför avskrivs utredningen?

Datum: 14/06/2018

Hej,

Min son blev misshandlad för ett år sedan. Vittnesförhör har hållits med de som bevittnade händelsen, som var synnerligt grov då det var två som höll fast honom och en som slog. Först och främst togs inga vittnesförhör förrän ett halvår efter händelsen och nu efter ytterligare ett drygt halvår skriver en polisinspektör av utredningen eftersom “det inte går att bevisa de objektiva förutsättningarna för att förfarandet ska vara brottsligt”. Vad betyder det?

Hej och tack för din fråga.

Att det inte går att bevisa de objektiva förutsättningarna för att förfarandet ska vara brottsligt innebär att det inte finns tillräckliga bevis för att ett brott har begåtts. En förundersökning läggs ned om det saknas tillräckliga bevis mot den misstänkte eller om det saknas några spår att följa. När ett ärende lagts ned kan du vända dig till polisen och begära att ärendet prövas av åklagaren. Polisen lämnar då över ärendet till åklagaren på din begäran.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.