fbpx

Var ska barnet bo om jag flyttar till en annan ort vid en vårdnadstvist?

Hej!

Vad jag har förstått ser man mycket till var ett barn är rotat vid en tvist, t.ex. var det är skrivet och går i förskola. Låt oss säga att jag skulle flytta till en annan ort och ha barnet hos mig varannan vecka fram tills att det ska börja skolan, vilket är cirka två år. Barnet skulle inte vara skrivet där och inte heller gå i förskolan, utan istället vara hemma med mig. Skulle det ge bättre förutsättningar i en eventuell boendetvist? Skulle barnet ses som rotat även där, trots att barnet inte är skrivet eller gått i förskolan där?

Tack på förhand.

Tack för din fråga.

Om ni har gemensam vårdnad ska ni gemensamt komma överens om var barnet ska bo.

I det fall ni inte skulle vara överens om var barnet ska bo, kan ni kontakta familjerätten i er hemkommun. De kan hjälpa er att komma överens och vid behov upprätta ett bindande avtal om barnens boende. Om ni inte kan enas efter detta kan en domstol rättsligt pröva vilket boende som är bäst för barnen, då är det barnets behov och barnets bästa som ska komma i första rummet.

Om det skulle bli aktuellt med en rättslig prövning är mitt råd att konsultera en jurist som kan gå igenom ditt ärende noga. Har du behov av juridiskt biträde vid en rättsprocess kan du ha rätt till rättshjälp eller rättsskydd.

Läs mer om vårdnadstvist här.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas