Vem har rätt till huset vid skilsmässa?

Hej
Jag vill skiljas och vi har skickat in våra skilsmässopapper. Vi hyr ett hus av en fastighetsförvaltare, vi har ett förstahandskontrakt. Vi har 3 gemensamma barn som bor hos oss.
Ingen av oss vill lämna huset

Jag jobbar heltid med fast lön men min man har inget fast jobb. Vi bor varannan vecka i huset med barnen för barnens skull. Veckan han är utan barmen bor han hos sin nya flickvän. Jag däremot bor lite hos vänner och familj

Vem har rätt till huset och hur går vi tillväga?

Hej och tack för din fråga,

När äktenskap upplöses ska er egendom fördelas genom bodelning.

Om huset har använts som ert gemensamma hem är det att anses som er gemensamma bostad. Den gemensamma bostaden tillfaller den make som behöver den bäst mot avräkning av dennes lott vid bodelningen. Vid bedömning av vem som behöver bostaden bäst ska hänsyn tas bland annat till makarnas behov, förmåga att skaffa ny godtagbar bostad, närhet till arbetsplats och, om det blir aktuellt, vem som får vårdnad av barnen.

För att närmare ta ställning till vem av er det skulle vara behöver vi mer information, du är välkommen att boka in ett möte med oss.

Med vänlig hälsning

Advokatbyrå Zeijersborger & Co.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas