Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Vem står för kostnaderna för huset under skilsmässan?

Vi har ansökt om skilsmässa och vi bor kvar i det gemensamma huset. Jag förstår att vi delar på huslånen, men hur gör man med alla räkningar, min make tjänar nästan 10 gånger så mycket som mig, delar vi hälften på alla kostnader ändå? Är det från det datum som vi ansökt om skilsmässa som man gör kontoutdrag och delar på tillgångarna?

Hej och tack för din fråga,

Den egendom som fanns vid brytdatumet, dvs. den dag då ansökan om äktenskapsskillnad inkom till tingsrätten, omfattas som huvudregel av bodelning. Gällande värdering av bostad, fonder och dylikt är huvudregeln att detta ska ske i nära anslutning till bodelningen. Efter äktenskapsskillnad svarar varje make för sin försörjning. Under betänketiden har äktenskapsskillnad inte trätt i kraft och ni är fortfarande gifta. Då ska var och en av er bidra till de gemensamma och personliga utgifterna efter förmåga.

Du är välkommen att boka ett inledande möte med oss om du har fler frågor eller om du behöver hjälp vid bodelningen.

Med vänlig hälsning

Advokatbyrå Zeijersborger & Co.

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online