Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Vi får inte tillgång till vår fastighet, vad ska vi göra?

Hej!

Jag och min sambo ska köpa en fastighet. Vi var och kollade på fastigheten för nästan exakt 1 år sedan. Avstyckningsprocessen har dragit ut på tiden och tagit 13 månader vilket orsakat stora problem för oss. Vi har bland annat behövt betala elen på fastigheten under tiden som processen om avstyckning pågått. Vi har dessutom behövt betala uppskovet avseende skatt på vinsten vi gjorde för vår tidigare fastighet, vilket var pengar som skulle ha gått till handpenning för den nya fastigheten. Vad ska vi göra?

 

Hej och tack för din fråga,

I första hand gäller vad som avtalats i köptekontraktet. Utan att veta vad som står i ert kontrakt kan sägas att de generella köpsrättsliga reglerna anger att säljaren vid dröjsmål skall ersätta köparen dennes skada. Köparen kan även ha rätt att häva köpet, om dröjsmålet är av väsentlig betydelse.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online