Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Vi får inte tillgång till vår fastighet, vad ska vi göra?

Datum: 18/12/2018

Hej!

Jag och min sambo ska köpa en fastighet. Vi var och kollade på fastigheten för nästan exakt 1 år sedan. Avstyckningsprocessen har dragit ut på tiden och tagit 13 månader vilket orsakat stora problem för oss. Vi har bland annat behövt betala elen på fastigheten under tiden som processen om avstyckning pågått. Vi har dessutom behövt betala uppskovet avseende skatt på vinsten vi gjorde för vår tidigare fastighet, vilket var pengar som skulle ha gått till handpenning för den nya fastigheten. Vad ska vi göra?

 

Hej och tack för din fråga,

I första hand gäller vad som avtalats i köptekontraktet. Utan att veta vad som står i ert kontrakt kan sägas att de generella köpsrättsliga reglerna anger att säljaren vid dröjsmål skall ersätta köparen dennes skada. Köparen kan även ha rätt att häva köpet, om dröjsmålet är av väsentlig betydelse.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.