fbpx

Vilka rättigheter har jag att träffa mina barn?

Hej,

Jag har två barn som flyttade till sin pappa för flera år sedan när jag mådde dåligt. Socialen har nu blivit inkopplade på grund av anmälningar från skolan och dottern har nu blivit LVU-placerad. Jag bor 98 mil från barnen och känner mig maktlös för jag får inte träffa barnen. Min dotter har blivit placerad hos sin farmor och farmorn har sagt att dottern inte får prata med mig. Kan jag stämma socialen för att de inte tänker på min dotters bästa när jag inte får träffa henne? Sonen blir nekad att komma ner och om vi vill träffas så får jag ta mig dit fast jag har en smärtsjukdom som gör det svårt för mig. Vilka rättigheter har jag om sonen och dottern vill komma och hälsa på mig?

Hej och tack för din fråga,

Under tiden som ditt barn är omhändertaget har ditt barn rätt att ha kontakt med dig, detta innebär dock inte att du har rätt till hembesök från barnen. Det är framförallt ditt barns bästa och ditt barns önskan som ska styra, men umgänget mellan dig och ditt barn kan begränsas. Om din dotter är över 15 år så kan hon och du tillsammans överklaga ett beslut om begränsat umgänge.

Om du känner att socialtjänsten inte hanterar ärendet på rätt sätt är det i första hand socialsekreteraren som är ansvarig som du bör vända dig till. Du har dessutom möjlighet att vända dig till IVO med dina synpunkter.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas