Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Jobba som juristassistent

Advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens

Vi hjälper såväl privatpersoner som företagare

Från student till juristassistent

Zeijersborger & Co erbjuder nybakade studenter att få delta i vardagen på en advokatbyrå som juristassistent. Tjänsten är ämnad för dig som vill studera vidare inom juridik eller ekonomi och vill få en inblick i livet på byrå. Efter ett år hos oss har du fått praktiska erfarenheter inom administration, ekonomi och juridik, och ett värdefullt nätverk in i yrkeslivet.

I videon nedan får du följa med Anna, Josefin och Andrea under en dag som juristassistent här på Zeijersborger & Co.

Många bollar i luften

Som juristassistent får du lära dig att hantera kontakten med domstolar, myndigheter och leverantörer. Du får utvecklas inom de olika rättsområdena, administrera ärenden och planera kalendrar. Du får även arbeta med ekonomisk administration som fakturahantering samt upprätta och utveckla statistiska mått för byråns fortsatta framväxt.

Kravprofil juristassistent:​

  • Du har gymnasieexamen inom relevant område med goda betyg.
  • Du har goda kunskaper inom Office (Word, Excel och PowerPoint).
  • Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom försäljning och kundkontakt är meriterande.

Vi letar efter en driven person med en företagsam inställning som har en gymnasieexamen inom ekonomi och juridik. Som juristassistent kommer du behöva uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och ha en matematisk förståelse. Vi tror därför att du kan uppvisa goda betyg från din utbildning. Du kombinerar noggrannhet och effektivitet i ditt sätt att arbeta och du har ett sinne för försäljning och service! I den här rollen möter du många olika sorters situationer och deadlines vilket ställer krav på hög stresstålighet och att följa byråns rutiner och policys. För våra juristassistenter finns kollektivavtal på arbetsplatsen mellan Almega Tjänsteföretagen och Unionen. Tjänsten som juristassistent är en avtalad visstidsanställning på heltid med fast lön. Skicka din ansökan med personligt brev, betyg och cv till [email protected].

Gymnasiearbete

Varje år handleder vi ett fåtal utvalda elever under gymnasiearbetet. Du ska ha tydlig inriktning mot juridik, vilja uppnå högsta betyg och ha siktet inställt mot en framtida akademisk karriär.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du juridiska frägor och svar, ta del av Advokatens tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.