Jobba som juristassistent

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Jobba som juristassistent

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Från student till juristassistent

Zeijersborger & Co erbjuder nybakade studenter att få delta i vardagen på en advokatbyrå som juristassistent. Tjänsten är ämnad för dig som vill studera vidare inom juridik eller ekonomi men inte riktigt bestämt dig än. Efter ett år hos oss har du fått en meriterande administratörsexamen, värdefulla erfarenheter och ett nätverk in i yrkeslivet.

I videon nedan får du följa med Anna, Josefin och Andrea på en dag som juristassistent här på Zeijersborger & Co.

Många bollar i luften

Som juristassistent får du lära dig att hantera kontakten med domstolar, myndigheter och leverantörer. Du administrerar ärenden, planerar kalendrar och håller ordning och reda. Tjänsten ställer krav på stresstålighet och förmåga att hantera många olika sorts situationer och personligheter.

Skicka in din ansökan i god tid före studenten

Vi rekryterar juristassistenter till våra kontor i Göteborg och Malmö under vårterminen med tillträdesdatum i mitten av juni.

Kravprofil juristassistent:

  • Du har gymnasieexamen med goda betyg.
  • Du har kunskaper inom Office (Word, Excel och PowerPoint).
  • Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Skicka din kompletta ansökan med personligt brev, betyg och cv till [email protected]

Gymnasiearbete

Varje år handleder vi ett fåtal utvalda elever under gymnasiearbetet. Du ska ha tydlig inriktning mot juridik, vilja uppnå högsta betyg och ha siktet inställt mot en framtida akademisk karriär.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.