fbpx
En av våra jurister som sitter i en kostnadsfri juridisk rådgivning.

Juridisk rådgivning

Gratis juridisk rådgivning

Är du i behov av ett juridiskt ombud eller bara nyfiken på vardagsjuridik? Vi är specialister på privatjuridik och täcker det mesta från skilsmässor och vårdnadstvister till arvsskiften och personskador. Ända sedan starten år 2005 har Zeijersborger & Co erbjudit gratis inledande rådgivning och pro-bono arbete i olika former från Fråga advokaten, till Law Clinic och produktion av juridiskt utbildningsmaterial tillgängligt för alla.

Vad kan jag få hjälp med?

I vår kostnadsfria inledande telefonrådgivning svarar vi på det mesta men inte på allt. Vi tar emot ärenden som rör barn och familjerätt, skilsmässa, arv och testamente, brottmål, person- och trafikskador, konsumenttvister, fastigheter och bostadsrätter, större fordringar samt äktenskapsförord, samboavtal och gåvobrev. Däremot har vi inte möjlighet att ge telefonrådgivning när det handlar om olika bidrag, a-kassa, asyl, arbetsrätt, affärs- och bolagsrätt, mänskliga rättigheter eller diskriminering. Det gäller även frågor som egentligen rör en annan person eller konsumenttvister och skulder under ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 23 800 kr. I de fallen rekommenderar vi dig att söka information på vår hemsida eller att vända dig till de aktörer som vi listat under avsnittet Hjälp för dig som vi inte kan hjälpa.

Så här bokar du

Genom att boka direkt via vår hemsida eller ringa till oss får du oftast en tid inom någon dag. Om du väljer att ringa in för att boka tid, får du prata med en juristassistent som verifierar att ärendet faller inom ramen för våra kostnadsfria inledande telefonrådgivningar och sedan hjälper dig att hitta en tid som passar dig. När du bokar direkt på hemsidan får du välja ärendetyp och kort beskriva vad ditt ärende rör sig om. Du får alltid en bekräftelse på den avtalade tiden via sms och mail oavsett om du bokat via telefon eller online.

Ett ombud ringer dig på utsatt tid för att diskutera din situation och bedöma om det finns ett ärende som går att driva på juridisk väg. Glöm inte att avboka om du får förhinder!

Gratis inledande telefonrådgivning

Den inledande rådgivningen sker över telefon, eller om så önskas, videosamtal. Advokaten kommer att ställa lite mer ingående frågor för att reda ut möjligheten till rättsskydd och rättshjälp. Det är vanligt att frågor kring finansiering, fortsatt process och möjligheten att vinna framgång diskuteras.

Advokaten kommer även att skicka information med fullmakter och avtalsvillkor som ni går igenom tillsammans. Oftast går dokumenten per mail, men om du föredrar att ta emot dem via post är det inga problem. Vi bifogar fria svarskuvert. För den som inte har skrivare eller vill ha hjälp att fylla i formulären tar vi gärna emot dig på aktuellt kontor. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Borås och Trollhättan. När dokumentationen är underskriven är du klient hos oss!

Vill du veta hur vi behandlar dina personuppgifter när du kontaktar oss kan du läsa vår integritetspolicy.

Hjälp för dig som vi inte kan hjälpa

I de fall ditt ärende antingen inte kvalificerar för en kostnadsfri telefonrådgivning eller faller inom ramen för våra kompetensområden finns det fortfarande hjälp att få. Vår hemsida innehåller mycket information och i Fråga advokaten har vi besvarat de flesta frågor som finns inom privatjuridik. Det är även möjligt att vända sig till Z & Co Law Clinic där vi åtar oss ärenden pro-bono, det vill säga att vi inte tar betalt för vårt arbete. Nedan listar vi ett antal myndigheter och organisationer som du kan kontakta för att få hjälp med olika frågeställningar. På Advokatsamfundets hemsida hittar du advokater med specialisering inom det område du söker till exempel arbetsrätt, bolagsrätt eller affärsjuridik.

A-kassa: Fackförbunden
Arbetsrätt: Fackförbunden
Asyl: Kontakta Migrationsverket om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Bostadsbidrag: Centrum för rättvisa
Bostadstillägg: Centrum för rättvisa
Diskriminering mot privatperson: Diskrimineringsombudsmannen, Antidiskrimineringsbyrån
Eu-rätt:
Centrum för rättvisa
Hyresrätt: Hyresgästföreningen, Hyresnämnden, den sociala biståndsenheten i din kommun
LSS:
Centrum för rättvisa
LRV: Kontakta Förvaltningsrätten om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Centrum för rättvisa
LPT: Kontakta Förvaltningsrätten om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Centrum för rättvisa
Mänskliga rättigheter: Amnesty, Röda korset, Rosengrenska stiftelsen, Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Sjukpenning: Centrum för rättvisa
Skulder och fordringar under ett halvt prisbasbelopp, 23 800 kr: Hallå konsument, ARN, Kommunens konsumentrådgivare
Skuldsanering: Kommunens konsumentrådgivare, den sociala biståndsenheten i din kommun
Socialbidrag: Centrum för rättvisa
Uppehållstillstånd: Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Utmätning: Konsumentrådgivaren i din kommun, den sociala biståndsenheten i din kommun
Utvisning: Centrum för rättvisa, Rosenjuristerna

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas