fbpx
En av våra jurister som sitter i en kostnadsfri juridisk rådgivning.

Juridisk rådgivning

Behöver du ett ombud?

Vi är specialister på privatjuridik och täcker det mesta från skilsmässor och vårdnadstvister till arvsskiften och personskador. Ända sedan starten år 2005 har Zeijersborger & Co tagit emot klienter från hela landet och vi är idag en av Sveriges mest heltäckande privatjuridiska byråer. Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Boka en rådgivning online eller genom att ringa oss på 010-33 33 888 så bedömer vi om det är möjligt och hur vi bäst kan företräda dig.

Vad kan du få hjälp med?

I vår kostnadsfria inledande telefonrådgivning svarar vi på det mesta men inte på allt. Vi tar emot ärenden som rör barn och familjerätt, skilsmässa, arv och testamente, brottmål, person- och trafikskador, konsumenttvister, fastigheter och bostadsrätter, större fordringar samt äktenskapsförord, samboavtal och gåvobrev. Däremot har vi inte möjlighet att ge telefonrådgivning när det handlar om olika bidrag, a-kassa, asyl, arbetsrätt, affärs- och bolagsrätt, mänskliga rättigheter eller diskriminering. Det gäller även frågor som egentligen rör en annan person eller konsumenttvister och skulder under ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 23 800 kr. I de fallen rekommenderar vi dig att istället söka information på vår hemsida eller att vända dig till de aktörer som vi listat under avsnittet Hjälp för dig som vi inte kan hjälpa.

Så här bokar du

Du kan välja att antingen boka en tid själv online, eller att ringa in till oss på 010-33 33 888. När du kontaktar oss på telefon tar en juristassistent emot ditt samtal och verifierar att ärendet faller inom ramen för våra kostnadsfria inledande telefonrådgivningar. Tillsammans hittar ni en tid som passar dig. När din bokning är genomförd får du en bekräftelse på sms och mail. En advokat ringer dig sedan på utsatt tid för att diskutera din situation och bedöma om det finns ett ärende som går att driva på juridisk väg. Glöm inte att avboka om du får förhinder!

Att tänka på inför rådgivningen

Det är vanligt att frågor kring finansiering, fortsatt process och möjligheten att vinna framgång i ärendet diskuteras i rådgivningen. Advokaten kommer därför att behöva få mer ingående information av dig för att kunna göra en preliminär bedömning. Då är det bra om du kan svara på frågor om försäkringsskydd, årsinkomst och tillhandahålla uppgifter kring din motpart. Vi gör alltid en jävskontroll och för det krävs  personnummer och adressuppgifter till samtliga inblandade parter.

Advokaten kommer även att skicka information med fullmakter och avtalsvillkor som ni går igenom tillsammans. Oftast går dokumenten per mail, men om du föredrar att ta emot dem via post är det inga problem. Vi bifogar fria svarskuvert.

För den som inte har skrivare eller vill ha hjälp att fylla i formulären tar vi gärna emot dig på aktuellt kontor. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Borås, Trollhättan och Vänersborg. När dokumentationen är underskriven är du klient hos oss!

Om du vill veta hur vi behandlar dina personuppgifter när du kontaktar oss kan du läsa vår integritetspolicy.

Hjälp för dig som vi inte kan hjälpa

I de fall ditt ärende antingen inte kvalificerar för en kostnadsfri telefonrådgivning eller inte faller inom ramen för våra kompetensområden finns det fortfarande hjälp att få. Vår hemsida innehåller mycket information och i Fråga advokaten har vi besvarat de flesta frågor som finns inom privatjuridik. Det är även möjligt att vända sig till Z & Co Law Clinic där vi åtar oss ärenden pro-bono, det vill säga att vi inte tar betalt för vårt arbete. Nedan listar vi ett antal myndigheter och organisationer som du kan kontakta för att få hjälp med olika frågeställningar. På Advokatsamfundets hemsida hittar du advokater med specialisering inom det område du söker till exempel arbetsrätt, bolagsrätt eller affärsjuridik.

A-kassa: Fackförbunden
Anknytning: Kontakta Migrationsverket om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, RosenjuristernaCentrum för rättvisa
Arbetsrätt: Fackförbunden
Asyl: Kontakta Migrationsverket om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Bostadsbidrag: Centrum för rättvisa
Bostadstillägg: Centrum för rättvisa
Diskriminering mot privatperson: Diskrimineringsombudsmannen, Antidiskrimineringsbyrån
Eu-rätt:
Centrum för rättvisa
Hyresrätt: Hyresgästföreningen, Hyresnämnden, den sociala biståndsenheten i din kommun
LSS:
Centrum för rättvisa
LRV: Kontakta Förvaltningsrätten om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Centrum för rättvisa
LPT: Kontakta Förvaltningsrätten om du vill ha oss som ombud då vi enbart tar förordnanden, Centrum för rättvisa
Mänskliga rättigheter: Amnesty, Röda korset, Rosengrenska stiftelsen, Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Sjukpenning: Centrum för rättvisa
Skulder och fordringar under ett halvt prisbasbelopp, 23 800 kr: Hallå konsument, ARN, Kommunens konsumentrådgivare
Skuldsanering: Kommunens konsumentrådgivare, den sociala biståndsenheten i din kommun
Socialbidrag: Centrum för rättvisa
Uppehållstillstånd: Rosenjuristerna, Centrum för rättvisa
Utmätning: Konsumentrådgivaren i din kommun, den sociala biståndsenheten i din kommun
Utvisning: Centrum för rättvisa, Rosenjuristerna

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas