fbpx

Klart du ska skriva testamente!

Att tänka på när du skriver testamente

Allt fler ser fördelarna med att skriva testamente. Nya familjebildningar med barn i olika förhållanden gör att det blir viktigt att vara förutseende. Undvik konflikter och se till att du får det som DU vill när du inte längre kan påverka.

Den vanligaste orsaken till arvstvister är bråk mellan barnen. Oklarheter i testamentet, ett barn som inte får ärva lika mycket eller odokumenterade gåvor kan sätta igång bittra strider.

3 konkreta tips som hjälper dig:

1. Vill du ge en gåva innan du går bort? Låt en advokat specialiserad inom ekonomisk familjerätt skriva gåvobrevet för att säkra att det håller i laglig mening.

2. Skriv ett tydligt testamente. Fundera noga på vad DU vill och ge din advokat uppdraget att formalisera dokumentet.

3. Samla nära och kära. Berätta hur din vilja ser ut, vilka dokument som är upprättade och var beredd att ta en dialog. Självklart kan din advokat vara med för att stötta dig i samtalen.


Läs mer om testamente här »

Läs mer om gåvobrev här »

Ställ en fråga till advokaten här »

Boka kostnadsfritt möte med Zeijersborger idag! »

Vi står på din sida

Zeijersborger & Co är en av Sveriges ledande privatjuridiska advokatbyråer. Våra jurister och advokater står på din sida oavsett om du blivit åtalad eller utsatt för brott, behöver råd vid skilsmässa, vårdnadstvist, LVU, arvskifte eller personskada. Vi är duktiga på diskrimineringsfrågor och driver dina tvister mot myndigheter och försäkringsbolag. Naturligtvis hjälper vi dig att upprätta äktenskapsförord, samboavtal, gåvobrev och testamenten.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas