fbpx

Marknadspraktik på Zeijersborger & Co

Det är väldigt roligt att mina idéer blir genomförda och att jag får möjlighet att påverka företagets utveckling.

Det är inte bara juriststudenter som kan göra praktik hos Zeijersborger & Co. Det kan även marknadsföringsstudenter. Emmie Lindh läser till E-Commerce Manager på IHM Business School och gör sin LIA på kontoret i Malmö.

— Jag studerar till E-Commerce Manager och är ute på min första LIA. Jag har aldrig varit i kontakt med en advokatbyrå förut så det är roligt att få se hur det fungerar på riktigt. Utöver att jag får arbeta med marknadsföring så får jag lära mig massor om juridik. Jag ser det som en möjlighet att bredda mina kunskaper inom flera områden samtidigt.

Emmies utbildning är nischad mot digital marknadsföring/e-commerce och på Zeijersborger & Co får hon möjligheten att delta i många olika projekt!

— Även om mina studier är fokuserade på e-handel så finns det många arbetsuppgifter som är likadana på en advokatbyrå. Jag arbetar mycket med SEO och har ett helt eget projekt som jag ansvarar för. Jag får också skriva copy, annonsera på olika plattformar och analysera data i Google Analytics. Varje vecka deltar jag i flera möten där vi diskuterar strategier och möjligheter att optimera vårt arbete. Som en bonus har jag också fått lära mig grunderna i fotografi!

På Zeijersborger & Co:s marknadsavdelning rullar alltid flera projekt samtidigt och för en praktikant är en arbetsdag aldrig den andra lik.

— Det intressanta med marknadsföring är att saker och ting ändras hela tiden. I min arbetsroll är det viktigt att vara mångsidig och jag är en person som gillar att arbeta med flera projekt samtidigt. Under en arbetsdag jobbar jag med många olika saker och då måste jag kunna skifta mindset ganska ofta. Till exempel kan vi under förmiddagen brainstorma idéer och då gäller det att vara kreativ. På eftermiddagen kanske jag optimerar hemsidan och då måste jag istället vara analytisk och ha fullt fokus på detaljer.

Marknadsteamet på Zeijersborger & Co består av tre personer; Gertrud Zeijersborger som är VD, Julia Dalén som är Creative Director och Linn Moberg som är Digital Marketing Manager.

— Eftersom teamet är så pass litet har jag fått bra kontakt med alla mina kollegor. Jag tycker att det är till min fördel att arbeta med ett mindre team, för då blir min röst hörd och jag får chans att presentera och verkställa mina egna idéer.

På Zeijersborger & Co ses praktiken som ett utbyte mellan företaget och studenten, där båda parter kan gynnas av samarbetet.

— Det är skönt att ha hamnat på en LIA där jag får vara så pass delaktig att jag känner mig som en anställd snarare än en praktikant. Jag tycker att kollegorna på Zeijersborger & Co har gjort upp en bra plan för mig så att jag får testa på olika saker och får chans att utveckla mina kunskaper i praktiken. Det är väldigt roligt att mina idéer blir genomförda och att jag får möjlighet att påverka företagets utveckling.

Zeijersborger & Co tar löpande emot praktikanter. Maila oss på ansokan@zeijersborger.se om du vill göra din LIA-praktik hos oss.

 

 

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas