Praktik inom juridik

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Praktik inom juridik

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Få in en fot på arbetsmarknaden

Zeijersborger & Co erbjuder studenter att komplettera teoretiska studier med praktisk erfarenhet i form av uppsatspraktik, APU, LIA, ambassadörskap, bemanning av vår Law Clinic och extrajobb som studentnotarier. Tanken är att du som pluggar juridik ska få använda din kunskap, bygga nätverk och få in en fot på arbetsmarknaden.

Livet på byrå

Livet på byrå är mycket mer än vad som syns på ytan. På våra sociala media kan du följa oss bakom kulisserna, hålla koll på rekrytering och läsa våra senaste debattartiklar eller Fråga Advokaten. Vi publicerar även utbildningsmaterial och arrangerar utlottningar av fina gåvor och juridisk litteratur. För dig som är student har vi en helt egen Facebookgrupp – Zeijersborger & Co Student. Där håller vi frågestunder och event, bjuder in till praktik och annonserar efter studentnotarier. Bli medlem redan idag så du inte missar något!

Vi tror på att lära och lära ut

Ingen blir någonsin fullärd. Vi bedriver en omfattande verksamhet vad gäller internutbildning och publicerar regelbundet juridiskt material i praktisk ärendehandläggning. I mötet med studenter håller vi oss uppdaterade om nya akademiska rön samtidigt som vi får dela med oss av våra erfarenheter och kunnande. Vi har ett nära samarbete med Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg, Yrkeshögskolan NBI i Malmö och Faktumjuristerna i Göteborg. Vi arrangerar och deltar i olika studentevent tillsammans med bland andra Juridiska Föreningarna och Femjur i Lund och Göteborg, Affärsjuridiska Föreningen i Linköping och Lawline. Vi handleder studenter inom ramen för uppsatspraktik, APU, LIA och gymnasiearbete.

Uppsatspraktik

Varje termin tar vi in juriststudenter vid landets juristhögskolor och affärsjuridiska program på uppsatspraktik i aktuella och intressanta privatjuridiska ämnen. Målet är att du ska nå högsta betyg på ditt examensarbete och kvalificera till en av våra tjänster som jurist.

Uppsatspraktiken består av akademisk handledning samt praktisk introduktion till tjänsten som biträdande jurist. Vi samarbetar med din huvudhandledare på juristutbildningen för att garantera att innehåll, form och kvalitet möter uppställda betygskrav. Oavsett om du väljer att söka en tjänst hos oss eller inte, får du ett värdefullt intyg och en erfarenhet att lägga till ditt cv.

APU

Vi tar emot juriststudenter för arbetsplatsförlagd utbildning, APU. Tillsammans utformar vi en individuell utbildningsplan som följer de riktlinjer som universitetet ställer upp för att du ska få dina studiepoäng.

LIA

Varje läsår erbjuder vi LIA-platser för dig som studerar på yrkeshögskola. Praktiken består både av praktisk handledning och kvalificerade arbetsuppgifter. Målet är att du ska få omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken och känna dig som en i gänget. Våra kvalificerade handledare matchar de krav din utbildning ställer och ger dig en god grund för fortsatt arbete på byrå och i domstol.

Gymnasiearbete

I samarbete med Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg tar vi fram ämnen för gymnasiearbeten inom juridik och bistår med praktisk handledning.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Kristian Holm, ansvarig för utbildning och personal.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.