Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Praktik inom juridik

Advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens

Vi hjälper såväl privatpersoner som företagare

Praktik på Zeijersborger & Co

Pluggar du juridik? Då är du nog nyfiken på hur det är att jobba som jurist på en advokatbyrå. Förmodligen längtar du efter dagen som du får börja tillämpa dina kunskaper i verkligheten och prova på livet på byrå. Vi vet hur det känns! Därför erbjuder Zeijersborger & Co många praktikplatser på byråns olika kontor i Sverige. Du kan söka praktik när som helst under året och praktisera i den omfattning som passar dina studier.

Våra praktikplatser

Uppsatspraktik

Praktik för dig som läser sista terminen på juristprogrammet och vill kombinera uppsatsskrivandet med praktisk erfarenhet på en byrå. Som uppsatspraktikant deltar du i det dagliga arbetet samtidigt som du skriver din uppsats inom valfritt ämne. Vi tar också emot dig som läser sista terminen på ett affärsjuridiskt mastersprogram. Dina praktikuppgifter innefattar bland annat att bistå våra medarbetare med rättsutredningar, handlägga pro bono-ärenden i Law Clinic under ledning av en advokat, skapa juridiskt utbildningsmaterial och ta samtal med klienter, domstolar och myndigheter i telefonväxeln.

APU

Den här praktikplatsen är utformad för dig som läser kursen arbetsplatsförlagd utbildning (APU). Tillsammans utformar vi en individuell utbildningsplan som följer de riktlinjer som universitetet ställer upp för att du ska få dina studiepoäng.

Sommarpraktik

För dig som istället vill förlägga din praktik mellan terminerna tar vi även emot sommarpraktikanter. Den här praktikplatsen är på heltid och kan förläggas i juni till augusti under 8-10 veckor.

Egen utformad praktik

Den här praktikplatsen är till för dig som vill få mer erfarenhet av arbetslivet, men som saknar praktik i kursen. För att du ska få ut en värdefull praktiktid bör du kunna avsätta 3 dagar i veckan till praktiken under 8-10 veckor.

LIA

Varje läsår erbjuder vi LIA-platser för dig som studerar på yrkeshögskola inom inriktningarna paralegal, ekonomi, marknadsföring och HR. Praktiken består både av praktisk handledning och kvalificerade arbetsuppgifter. Målet är att du ska få omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken och bli en i gänget. Våra kvalificerade handledare matchar de krav din utbildning ställer och ger dig en god grund för fortsatt karriär.

Bli en del av vår studentgrupp

För dig som är student har vi en helt egen Facebookgrupp – Zeijersborger & Co Student. Där kan du följa våra advokater, jurister och studentmedarbetare bakom kulisserna och hålla koll på rekryteringen till lediga studentroller.

Nära samarbete med studentlivet

Vi har ett stort studentengagemang och samarbetar med många framstående aktörer. Vi besöker regelbundet våra samarbetspartners Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg och ProCivitas Gymnasium i Lund där vi föreläser inom relevanta ämnen och diskuterar juridiska frågeställningar. Vi jobbar även ihop med ideella rådgivningsverksamheter som Faktumjuristerna i Göteborg för att stötta unga rådgivares engagemang och ge praktisk vägledning. Vi syns ofta på juridiska mässor och arrangerar studentevent tillsammans med studentföreningar på universitetsnivå som FEMJUR i Lund och Göteborg och Affärsjuridiska Föreningen i Linköping.   Vill du bli vår nästa samarbetspartner? Kontakta HR-chef Evelyn Lovelace på [email protected] för att få veta mer.  

Varför rekommenderar vi att praktisera?

Vi tror på kontinuerligt lärande och vår filosofi är att ingen någonsin blir fullärd. Det är våra advokaters varma rekommendation att samla praktisk erfarenhet redan under utbildningen. Det ger ett bredare perspektiv på dina fortsatta studier och ett meriterande CV inför framtiden.  Våra praktikplatser syftar till att du ska få en möjlighet att förbereda dig inför karriären som jurist eller advokat. Genom att arbeta tillsammans med yrkesverksamma jurister, jobba med varierade praktikuppgifter och våra bästa tips längst med vägen, överbryggar du steget från teori till verklighet. 

Är du vår nästa praktikant?

Vår ansökningsperiod är öppen hela året! Vi söker praktikanter med ett stort intresse för såväl privatjuridik som affärsjuridik och trivs i en social och nätverkande roll. För att trivas hos oss gillar du att jobba med tydliga mål och värdesätter struktur i din arbetsvardag. Du har en stark känsla för eget ansvar och kan kombinera noggrannhet och effektivitet i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Skicka ditt CV och betygsutdrag till [email protected] och fyll i ansökningsformuläret nedan. Välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.