Praktik inom juridik

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Praktik inom juridik

Sveriges mest heltäckande advokatbyrå för privatpersoner och företagare

Livet på byrå

Livet på byrån är mycket mer än vad som syns på ytan. På våra sociala medier kan du följa oss bakom kulisserna, hålla koll på rekrytering och läsa våra senaste debattartiklar eller Fråga Advokaten. Vi publicerar även utbildningsmaterial och arrangerar utlottningar av fina gåvor och juridisk litteratur. För dig som är student har vi en helt egen Facebookgrupp – Zeijersborger & Co Student. Där håller vi frågestunder och event, bjuder in till praktik och annonserar när det finns lediga roller för dig som student att söka.

Vi tror på att lära och lära ut

Vår filosofi är att ingen någonsin blir fullärd. Vi tror på kontinuerligt lärande och bedriver internutbildningar på byrån. Vi publicerar regelbundet juridiskt material i praktisk ärendehandläggning och håller oss uppdaterade om nya akademiska rön för att i mötena med studenterna kunna erbjuda så mycket som möjligt av våra erfarenheter och breda kompetenser.

Vi har ett nära samarbete med Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg, Procivitas i Lund, Yrkeshögskolan NBI i Malmö och Faktumjuristerna i Göteborg. Vi arrangerar och deltar i olika studentevent tillsammans med bland andra Juridiska Föreningarna och Femjur i Lund och Göteborg, Affärsjuridiska Föreningen i Linköping och Lawline.

Uppsatspraktik

Som uppsatspraktikant får du ett smakprov på livet som jurist genom att delta i det dagliga arbetet på advokatbyrå samtidigt som du skriver din uppsats. Dina dagar kommer bestå av varierade praktikuppgifter som innefattar bland annat att bistå våra jurister med rättsutredningar, handlägga pro bono-ärenden i Law Clinic under ledning av en advokat, skapa internt och externt juridiskt utbildningsmaterial och ta samtal med klienter, domstolar och myndigheter i telefonväxeln.

APU

Vi tar emot juriststudenter för arbetsplatsförlagd utbildning, APU. Tillsammans utformar vi en individuell utbildningsplan som följer de riktlinjer som universitetet ställer upp för att du ska få dina studiepoäng.

LIA

Varje läsår erbjuder vi LIA-platser för dig som studerar på yrkeshögskola. Praktiken består både av praktisk handledning och kvalificerade arbetsuppgifter. Målet är att du ska få omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken och känna dig som en i gänget. Våra kvalificerade handledare matchar de krav din utbildning ställer och ger dig en god grund för fortsatt arbete på byrå och i domstol.

Är du vår nästa praktikant?

Som person tror vi att du har ett stort intresse för såväl privatjuridik som affärsjuridik och trivs i en social och nätverkande roll. Låter det spännande? Välkommen att skicka din ansökan med CV, personligt brev och betygsutdrag till [email protected] för att komma i kontakt med oss!

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.