fbpx

Praktik med fokus på migrationsrätt – en möjlighet att arbeta med riktiga case 

– Att få vara med och påverka ett ärendes utgång är väldigt häftigt! 

Maja Eliasson och Rebecca Miller studerar nu sin nionde termin på juristprogrammet i Göteborg. Under fyra veckor under T8 gjorde de sin praktik på Zeijersborger & Co med fokus på migrationsrätt.

– Vi blev tilldelade en praktikplats av skolan, men vi båda hade önskat att få vara på Zeijersborger & Co. Jag hade hört talas om byrån tidigare genom olika sammanhang och ville gärna praktisera just här, berättar Rebecca.

Under sin praktik på byrån fick Maja och Rebecca chansen att delta i utredningar och arbeta med varierade uppgifter. 

– Vi har fått arbeta med många olika delar av migrationsrätten. Till exempel så har vi fått läsa in oss på ett case och följa med på en asylutredning på migrationsverket. Vi har också fått skriva yttranden och manus för en förhandling som ska hållas i domstol. Jag uppskattar att jag fått göra min praktik tillsammans med Rebecca och att vi kunnat bolla saker med varandra, berättar Maja.

Både Maja och Rebecca är nöjda med sina studieval, men vägen dit var inte självklar för någon av dem.

– Jag visste inte vad jag ville arbeta med och testade därför på många olika saker. Till slut provade jag att läsa en grundkurs i juridik och landade i att det var rätt yrke för mig, förklarar Maja. Rebecca fortsätter; 

– Till en början var jag inne på att läsa biomedicin eller att bli läkare, men sedan gick jag på en rättegång och fick chansen att prata med advokaten i ärendet. Då fick jag en uppenbarelse och efter det visste att jag ville arbeta med juridik. 

Att ha fått möjligheten att göra praktik under utbildningen är något både Maja och Rebecca uppskattat.  

– Jag tycker att det varit väldigt roligt och givande att få skriva ett yttrande där jag argumenterar för den asylsökandes sak. Det var både spännande och tufft, berättar Maja.  

Rebecca håller med och fortsätter: 

– Skolan är väldigt teoretisk, men under praktiken har vi fått vara med på ett riktigt case för att hjälpa en riktig person. Att få ta del av och påverka ett ärendes utgång är väldigt häftigt! 

Studerar du migrationsrätt och vill praktisera på Zeijersborger & Co? Skicka en ansökan till info@zeijersborger.se. Vi tar löpande emot praktikanter. 

 

 

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas