Zeijersborger & Co Student

Få in en fot på arbetsmarknaden

Zeijersborger & Co erbjuder studenter från universitet och yrkeshögskolor att komplettera teoretiska studier med praktisk erfarenhet i form av uppsatspraktik, APU, LIA och extra jobb som studentnotarier.  Tanken är att du som pluggar ska få använda din kunskap, bygga nätverk och få in en fot på arbetsmarknaden.

Livet på byrå

Livet på byrå är mycket mer än vad som syns på ytan. På våra sociala media kan du följa oss bakom kulisserna, hålla koll på rekrytering, läsa våra senaste debattartiklar eller Fråga Advokaten. Vi publicerar även utbildningsmaterial och arrangerar utlottningar av våra fina give-aways och juridisk litteratur. För dig som student har vi en helt egen facebookgrupp Zeijersborger & Co Student. Där bjuder vi in till  praktik, event och annonserar efter studentnotarier. Bli medlem redan idag så du inte missar något!

Vi tror på att lära och lära ut

Ingen blir någonsin fullärd. Vi bedriver en omfattande verksamhet vad gäller internutbildning och publicerar regelbundet juridiskt material i praktisk ärendehandläggning. I mötet med studenter håller vi oss uppdaterade om nya akademiska rön samtidigt som vi får dela med oss av våra erfarenheter och kunnande. Vi har ett nära samarbete med Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg, Yrkeshögskolan NBI i Malmö och Faktumjuristerna i Göteborg.  Vi arrangerar och deltar i olika studentevent tillsammans med bland andra Juridiska Föreningarna och Femjur i Lund och Göteborg, Affärsjuridiska Föreningen i Linköping och Lawline. Vi handleder studenter inom ramen för uppsatspraktik, APU, LIA och gymnasiearbete:

Uppsatspraktik

Varje termin tar vi in juriststudenter vid landets juristhögskolor och affärsjuridiska program på uppsatspraktik i aktuella och intressanta privatjuridiska ämnen. Målet är att du ska nå högsta betyg på ditt examensarbete och kvalificera till en av våra tjänster som jurist.

Uppsatspraktiken består av akademisk  handledning samt praktiskt introduktion till tjänsten som biträdande jurist.  Vi samarbetar med din huvudhandledare på juristutbildningen för att garantera att innehåll, form och kvalité möter uppställda betygskrav. Oavsett om du väljer att söka en tjänst hos oss eller inte, får du ett värdefullt intyg och en erfarenhet att lägga till ditt cv.

APU

Vi tar emot juriststudenter och personalvetare för arbetsplatsförlagd utbildning, APU.  Tillsammans utformar vi en individuell utbildningsplan som följer de riktlinjer som universitetet ställer upp för att du ska få dina studiepoäng.

LIA

Varje läsår erbjuder vi LIA -platser för dig som studerar på yrkeshögskola. Praktiken består både av praktisk handledning och  kvalificerade arbetsuppgifter. Målet är att du ska få omsätta och utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken och känna dig som en i gänget. Våra kvalificerade handledare matchar de krav din utbildning ställer och ger dig en god grund för fortsatt arbete på byrå och i domstol.

Gymnasiearbete

I samarbete med Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg tar vi fram ämnen för gymnasiearbeten inom juridik och bistår med praktisk handledning.

Vill du veta mer? Kontakta Kristian Holm, ansvarig för utbildning och personal.

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas