fbpx

Tre viktiga regler när du söker arbetstillstånd

När du söker arbetstillstånd

För en arbetsgivare som vill anställa utländsk arbetskraft är det mycket att tänka på. Arbetstillstånd behövs för personer som kommer från länder utanför EU/EES och Schweiz. Många företag upplever regelverket som snårigt och det ställs högre krav för företag inom vissa branscher. Kraven på dokumentation är höga. Anställningen ska annonseras ut, facket måste kontaktas och företaget ska redovisa sin ekonomiska ställning. Myndigheterna granskar att det finns kollektivavtal, pengar på banken och att skatter och löner betalas utan anmärkning.

Tre huvudregler du måste ta ställning till:

1. Arbetstillstånd söks från hemlandet.

2. Arbetsgivaren har en ledig tjänst att tillsätta.

3. Anställningsvillkoren ska vara goda med sjukförsäkring, livförsäkring och pensionsförsäkring.

Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs och biträder regelbundet privatpersoner och företag med att söka arbetstillstånd. Kontakta oss så blir det rätt från början!


Läs mer om arbetstillstånd här »

Ställ en fråga till advokaten här »

Boka kostnadsfritt möte med Zeijersborger idag! »

Vi står på din sida

Zeijersborger & Co är en av Sveriges ledande privatjuridiska advokatbyråer. Våra jurister och advokater står på din sida oavsett om du blivit åtalad eller utsatt för brott, behöver råd vid skilsmässa, vårdnadstvist, LVU, arvskifte eller personskada. Vi är duktiga på diskrimineringsfrågor och driver dina tvister mot myndigheter och försäkringsbolag. Naturligtvis hjälper vi dig att upprätta äktenskapsförord, samboavtal, gåvobrev och testamenten.

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas